RougeMarin

U zagrebačkoj bivšoj Tvornici električnih žarulja smjestio se nekonvencionalni bistro RougeMarin. Puno prije „burgermanije“ Rougemarin je na čelu s Marinom Medakom odlučio srušiti mit o hamburgerima kao brzom i nekvalitetnom fast food-u. Već pri prvom grizu osjetit ćete vrhunsku kvalitetu namirnica, začina, kombinacija okusa i mirisa. Meso vrhunske kvalitete, vlastita peciva, domaći ketchup i bogatstvo konkretnih priloga jednostavna je i neodoljiva kombinacija. Iako je Rougemarin široj publici postao poznat po burgerima, to nije samo mjesto za dobre i kvalitetne burgere već je prerastao u ozbiljan bistro zanimljive ponude s naglaskom na sezonsko i domaće.

Ove godine Rougemarin će posjetiteljima Foodballerke ponuditi burgere i sendvič pulled pork, kao i bagel chips, bagel peciva i bagel sendviče iz Bagel&Lobster Bara.

Posebnost bagela (pecivo s rupom)

Idealan za tople dane jer osim što sadrži vrlo malo masnoća i manje kalorija od čaše jogurta ima optimalan omjer proteina i ugljikohidrata. Trenutno je ovo pecivo najpopularnije u Sjevernoj Americi, a spominje se već u 17. stoljeću. 

U Bagel & Lobsteru Barru sami spravljaju baglove koristeći mješavinu od dva vrhunska brašna s visokim udjelom proteina (13%) i vlastiti prirodni kvas od grožđa i integralnog brašna što bagel pecivima daje jedinstven okus i aromu. Peciva se rade na tradicionalan način, što podrazumijeva ručno motanje i kuhanje u vodi prije pečenja zbog čega imaju specifičnu strukturu i koricu.

 

TOP